Grono - Kawiarenka pod Refektarzem - Mnich

Naszym gościom, którzy chcą zaopiniować nasze usługi, bardzo dziękujemy za wpisy. Wszelkie podziękowania, ale i uwagi bierzemy sobie do serca, dołożymy starań, aby wszyscy nasi klienci byli zadowoleni, a jakość naszych usług, zmierzała do perfekcji. Prosimy jednak, aby wpisy nie były anonimowe, ale opatrzone adresem e-mailowym, by poświadczyć, że nasze starania mają tak pozytywny oddźwięk w oczach naszych gości.

Napisz nowy wpis do księgi

 
 
 
 
 
 
Twój wpis będzie widoczny po naszym zatwierdzeniu.
Roksana w dniu: 1 września 2016:
e-mail: roksanakostuch@onet.pl
15.08.2016r
Pani Mario, Pani Olu pragniemy z całego serca podziękować za wszystko. Ten dzień był najpiękniejszym dniem naszego życia rownież dzięki Wam kochane Panie ❤️ Nie wyobrażam sobie naszego wesela w innym miejscu.. Jedzenie: kucharze zdecydowanie stanęli na wysokości zadania. Wszystko było smaczne, wszystkiego było duzo, potrawy pięknie przystrojone- pierwsza klasa.
Obsługa: uśmiechnięci, sympatyczni a co najważniejsze zorganizowani.
Wystrój: ahhhh ten biało czarny, pełen romantyzmu i gracji wystrój. Pani Olu ❤️❤️❤️❤️ Aż brak mi słów aby to opisać.
Jeżeli chcecie aby Wasz dzień był wyjątkowym dniem nie tylko dla was ale i dla gosci- trafiliście w dobre miejsce. Bez zastanowienia każda impreza zorganizowana w restauracji "złota Jesień" bedzie udana.
Mało tego... Całkiem bezproblemowo.
Pare lat temu moje osiemnaste urodziny wyprawianie właśnie pod okiem Pani Marii i Pani Oli byly rownież piękne. Az chce sie wracać! Wszystko dopięte na ostatni guzik... Perfekcyjnie. Zabrakło by skali aby ocenić te restauracje.
Pani Mario, Pani Olu, cała załogo - dziękujemy. To dzięki Wam ten dzień był piękny.
Roksana & Tomasz ❣ oraz wszyscy zadowoleni goście weselni 🙂
Paulina i Łukasz w dniu: 24 sierpnia 2016:
e-mail: paula210289@vp.pl
Pani Mario serdecznie dziękujemy za przepiękne zorganizowanie naszego wesela. Codziennie docierają do nas pochlebne opinie co do uroczystości. Kucharze stanęli na wysokości zadania , wszystko było przepyszne a obsługa pierwsza klasa. Wystrój przygotowany przez panią Ole również wzbudził zachwyt gości. Wszystko było tak wspaniale, że aż chętnie byśmy powtórzyli nasze wesele. 🙂
Wesele 13.08.2016 r. - dzięki Wam "13" nie była pechowa 🙂
DZIĘKUJEMY
Piotrek w dniu: 15 czerwca 2016:
e-mail: petrox99@interia.pl
Do Pani Marii zgłosiłem się z prośbą o organizację swoich 40tych urodzin w plenerze za miastem na 6 tygodni przed imprezą. Wiedziałem, że czasu jest mało i że większość terminów była już zajęta. Od razu z Panią Marią udało się ustalić termin, menu, zakres usługi oraz wszystkie szczegóły. Sama impreza z obsługą cateringową, dostawą namiotów i wyposażenia biesiadnego odbyła się bez najmniejszych zastrzeżeń. Wszyscy goście jak i ja bardzo chwaliliśmy sobie posiłki przygotowane przez zespół Pani Marii. Wiem, że wybór był trafny i że warto zlecić pełną organizację tego typu imprez w plenerze pracownikom GRONO S.C. Wielkie podziękowania za profesjonalizm, terminowość i dotrzymanie umówionych warunków organizacyjnych.
Lucyna w dniu: 19 maja 2016:
e-mail: lucyna.konkel@interia.pl
Pani Mario,Pani Olu z całego serca bardzo dziękuję za perfekcyjne w każdym calu przygotowanie "Pierwszej Komunii" mojego syna Macieja ,która odbyła się 14 maja 2016 r. 🙂 Jesteście najlepsi !!!!!!!!

Lucyna Konkel
Mikołaj w dniu: 6 maja 2016:
e-mail: brwitom@o2.pl
Dzień dobry
Zamawialiśmy catering na Pierwszą Komunię z Państwa firmy na 01.05.2016. w wynajętej przez nas sali. Tu pierwsza uwaga - nie udało nam się wkręcić z imprezą w wolną salę firmy Grono w Kartuzach, więc dla potencjalnych czytających warto zamówić tego typu imprezę z kilkuletnim wręcz wyprzedzeniem, ale w lokalu firmy (Złota Jesień, Kawiarenka pod Refektarzem), po pierwsze dlatego, że oszczędza to pomniejszych problemów logistycznych a firma obsługuje swój teren, po drugie sale grona są eleganckie i naprawdę przyjemnie spędza się tam czas.
Podobną imprezę organizowaliśmy drugi raz. Drugi raz również możemy się wypowiadać w samych superlatywach. Jedzenie jak zawsze na najlepszym poziomie, od prostych (zamawianych na nasze życzenie) potraw po wysublimowane kompozycje typu carpaccio czy pstrąg marynowany i wiele innych. W tym wszystkim wyszło co prawda niewielkie doświadczenie "inwestorów" w organizacji takich imprez, jak również niemożność określenia przez organizatorów potrzebnej ilości posiłków, bo goście i my zostaliśmy nieco przytłoczeni ilością potraw zaserwowanych podczas imprezy. Zawsze to jednak lepiej w tę stronę, niż gdyby miało być odwrotnie, a i wybór był doskonały i niczego nie zabrakło. Na szczególną uwagę zasłużyły naszym zdaniem sandacz pieczony w bekonie i sosie rakowym oraz carpacio (które jest do spróbowania na pewno w restauracji "Złota Jesień" w regularnym menu)
Z dużą radością pragniemy wskazać na znakomitą obsługę imprezy wykazującą się dbałością o najdrobniejsze szczegóły i wspaniałą organizacją pracy. Mieliśmy przyjemność współpracować z wybraną przez nas, znaną z restauracji "Złota Jesień", panią Anetą, która oprócz kunsztu kelnerskiego pokazała się jako doskonały organizator i manager całego przedsięwzięcia w miejscu jego organizacji. Dwie panie kelnerki w każdej chwili służyły pomocą, radą, a podczas pracy były bezszelestne i niezauważalne, a mimo to wszystko było podawane na czas, a wszelkie ponadstandardowe życzenia były realizowane od ręki. Pozostałe, jednakowo przesympatyczne panie, pozostające w cieniu kuchni, kucharka i pomoce również zasługują na najwyższe oceny. A więc po raz kolejny największe podziękowania dla personelu, począwszy od Szefowej - pani Marii, pana od logistyki z niezwykłym poczuciem humoru, pani Oli od dekoracji i wspomnianych tu już pań z bezpośredniej obsługi imprezy i życzenia dla nas o dalszą owocną współpracę kiedyś jeszcze oraz serdeczne pozdrowienia dla tak zgranego zespołu - Mikołaj komunikant z rodzicami 🙂
Damian w dniu: 16 kwietnia 2016:
e-mail: darreur@gmail.com
W imieniu rodziców i swoim pragnę bardzo podziękować za garmaż przygotowany na moje 18 urodziny. Potrawy były przepyszne i pięknie udekorowane. Zachwyciły moich gości. 🙂
Damian
Ola i Adam w dniu: 10 kwietnia 2016:
e-mail: aleksandra.lamczyk@gmail.com
Serdecznie dziękujemy za zorganizowanie naszego wesela i wiele cennych rad w trakcie przygotowań. Do dzisiejszego dnia jesteśmy pełni podziwu i niekończącego zachwytu z pracy zespołu Złotej Jesieni, którzy sprawili, że nasz dzień był tym jedynym, niezapomnianym dla nas i wszystkich naszych Gości.
Zespół w Grono s.c. jest w pełni świadomy tego czego oczekują goście. Cechuje ich profesjonalizm oraz wyczucie smaku zarówno w wystroju sali ( p. Ola) jak i kuchni ( p. Maria). Klimat panujący na sali jest niezwykły. Z całego serca dziękujemy. Na dowód zostawiamy namiastkę naszego szczęścia https://www.youtube.com/watch?v=poyiooGtH8A

pozdrawiamy serdecznie
Ola i Adam
Barbara w dniu: 5 kwietnia 2016:
e-mail: anna1500@op.pl
Podziękowanie serdeczne dla firmy Grono-dla Pani Marii i profesjonalnej obsługi mojego pożegnania pracy zawodowej- za piękny catering,za ślicznie udekorowane stoły, za obsługę,która zna swoją pracę i wkłada w nią całe serce i życzliwość, uprzejmość i grzeczność.Moi goście koleżanki i koledzy byli zachwyceni. We wszelkich uroczystościach rodzinnych będę korzystać z usług tej firmy. Pozdrowienia i podziękowania za wszystko co dla mnie Państwo przygotowali. Barbara z Sopotu.
Aleksander i Ewa w dniu: 21 lutego 2016:
e-mail: ewurzep@wp.pl
Ślicznie dziękujemy za perfekcyjną organizację naszego wesela . Jesteśmy zachwyceni salą, oprawą, jedzeniem i obsługą . Dzięki Państwa profesjonalnej obsłudze ten wyjątkowy dla nas dzień był naprawdę niezapomniany.
Dziękujemy.
Aleksander i Ewa
wesele 31 grudnia 2015 r.
Dominika w dniu: 16 lutego 2016:
e-mail: iczkaaa007@wp.pl
Wybierając salę na wesele nie zastanawialiśmy się długo – wybór od razu padł na „Złotą Jesień”. Dlaczego? Otóż GRONO serwuje przepyszne jedzenie – pięknie podane, różnorodne w smakach i kolorach. Tradycyjne dania oraz nowości kulinarne trafiają w gusta zarówno starszych jak i młodych gości. Przestronne i gustowne wnętrze „Złotej Jesieni” sprawia, że wyprawiane tam uroczystości nabierają jeszcze bardziej odświętnego i eleganckiego charakteru. Profesjonalna obsługa, która zna wszystkie tajniki savoir vivre sprawia, że każdy z gości czuje się obsłużony w sposób wyjątkowy. Powyższe epitety zyskują na wartości dzięki ciepłej osobie Pani Marii, która swoją dobrą radą i doświadczeniem sprawiła, że nasze wesele na długo pozostanie w pamięci naszej i naszych gości. Choć minęło już ponad pół roku nieustannie słyszymy wiele ciepłych słów od weselników. Na uznanie zasługuje też współudział Pani Oli w udekorowanie Sali. Duża chęć pomocy i dobry gust spełniły najśmielsze oczekiwania panny młodej 😉 Szczególne podziękowania dla Pani Asi i całej Załogi za cierpliwość i zaangażowanie w obsługę gości. Krótki apel dla przyszłych gości „Złotej Jesieni” – nie słuchajcie bezpodstawnych opinii konkurencji oraz zdajcie się na niepodważalne doświadczenie Pani Marii. A jak już tak słodzę, to na deser polecam lody w panierce migdałowej, pyyychaaa!! Serdecznie pozdrawiamy i dzię-ku-je-my! Dominika i Jakub
Natalia & Marek w dniu: 25 grudnia 2015:
e-mail: n.pettke@op.pl
Przepraszamy, że tak późno ale ciągle brak nam słów by opisać co Państwo dla nas zrobili. Goście byli zachwyceni pysznym jedzeniem, salą i jej wystrojem oraz przesympatyczną obsługą. Jest nam bardzo miło gdy wciąż słyszymy jakie nasze wesele było wspaniałe i na wysokim poziomie. Każda Młoda Para chce by ten dzień był wyjątkowy, a Państwo urzeczywistnili nasze oczekiwania. Wiemy, że na ten sukces pracowało wiele osób więc z całego serca dziękujemy wszystkim Pracownikom "Złotej Jesieni" i serdecznie polecamy tę Restaurację. Pozdrawiamy Natalia i Marek z Rodzicami 😉
Dorota Sikora w dniu: 6 grudnia 2015:
e-mail: dorota.d@op.pl
Witam serdecznie,
W imieniu całego stolika nr 3 chciałam serdecznie podziękować za wspaniałą zabawę Andrzejkową.
Przede wszystkim podziękowania dla wspaniałych kucharzy, którzy spisali się na medal, potrawy były pyszne i estetycznie podane.

Wspaniała atmosfera, bajkowy klimat, pięknie udekorowana sala, która zapierała dech w piersiach oraz elegancja stołów sprawiły niezapomniane wrażenia, które zostaną w pamięci przez wiele lat.

Podziękowania również dla Naszego kelnera Pana Krzysia za profesjonalną obsługę gości, cierpliwość oraz uśmiech na twarzy do samego końca imprezy. (Rzadko kiedy można spotkać tak sympatyczną i kulturalną młodą osobę).

Serdeczne podziękowania dla zespołu prowadzącego całą imprezę, muzyka sama porywała do tańca, zresztą widać to było po ilości gości na parkiecie.

Byłam u Państwa pierwszy raz i nie zaznałam żadnego rozczarowania, wszystko było na bardzo wysokim poziomie, zapewniam że będę polecała Państwa restaurację wszystkim znajomym.

Również słyszałam bardzo dobre opinie od innych stolików, zachwalali menu oraz klimat jaki u Państwa panował.

Czekam z utęsknieniem na kolejną tak udaną imprezę, mam nadzieję że kierownictwo oraz pracownicy znów mile mnie zaskoczą oraz innych gości.
Jeszcze raz dziękujemy!!!!
Simona i Sebastian w dniu: 29 listopada 2015:
e-mail: simona_s@o2.pl
Dziękujemy bardzo za pomoc w organizacji najważniejszego dla nas dnia. Wesele niczym z bajki. Piękna sala, wystrój, przepyszne jedzenie, bardzo dobra obsługa, dziękujemy za dzień, w którym niczego byśmy nie zmienili, bo było cudownie!
Pani Marysiu, Pani Olu i całej reszcie, która przyczyniła się do tak udanego wesela - dziękujemy!:)
Ewa Bajon w dniu: 16 listopada 2015:
Kolejna prywatna, kameralna impreza w naszym domu. wspaniali goście, świetna atmosfera, ale przede wszystkim przepyszne jedzenie, które w większości zawdzięczam firmie GRONO. Catering zamówiony u pani Marii wyróżnia się estetyką półmisków, kolorystyką i dbałością o każdy szczegół. Wszystko nie byłoby jednak ważne, gdyby nie niezapomniany smak takich pyszności jak: szczupak faszerowany orzechami, rolada z łososia z awokado, pstrąg tęczowy w marynacie czy polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim z dipem cumberland. Wspomnienie tych potraw pozostanie na długo z nami. Dziękuję w imieniu swoim i moich gości. BRAWO DLA PROFESJONALIZMU FIRMY!!!!
Ewa Bajon
[url=http://wiraz.mielec.pl]Prawo jazdy Tarnów[/url] w dniu: 11 października 2015:
e-mail: karolina.manewka@o2.pl
Serdecznie polecam ! Firmę tworzą osoby, które znają się świetnie na cateringu i organizacji wesel 🙂
Ola i Łukasz. Wesele 19.09.2015r w dniu: 9 października 2015:
e-mail: olka__90@wp.pl
Bardzo serdecznie chcielibyśmy podziękować Pani Marii i Pani Oli za cenne rady w organizacji wesela oraz całej obsłudze "Złotej Jesieni" za przepyszne jedzenie i przemiłą obsługę. Wszystko było dopięte na ostatni guzik, niczym nie musieliśmy się przejmować, sala ustrojona ślicznie. Gdybyśmy mogli po raz drugi wybrać salę na wesele na pewno wybór byłby ten sam. Szczerze polecamy !! i jeszcze raz dziękujemy.
Magda Brodka w dniu: 2 września 2015:
e-mail: mbrodka@onet.eu
Całej obsłudze, wszystkim którzy dbają o to, aby uroczystość przebiegała jak trzeba serdecznie dziękują świeżo upieczeni Państwo młodzi:) Jedzenie przepyszne, obsługa sprawna i pomocna, właściciele profesjonalni i zawsze gotowi do pomocy. polecam w 100 %!
MMH w dniu: 30 sierpnia 2015:
Stali goście od 27.09.2003 serdecznie polecamy i pozdrawiamy (-:
Marta z Radkiem 22.08.2015 w dniu: 25 sierpnia 2015:
e-mail: martamach@interia.pl
Serdecznie dziękujemy. Było pysznie i profesjonalnie. Piękna sala. Goście zachwyceni i my również. Do zobaczenia. 🙂
Karolina i Remigiusz wraz z rodzicami Wesele 15.08.2015 w dniu: 21 sierpnia 2015:
e-mail: karolina.stuba@op.pl
Bardzo bardzo dziękujemy za pomoc w organizacji wesela Pani Mari i Pani Oli. Doświadczenie, klimat, miła atmosferę i ciepło które wprowadzone było w tak ważny dzień dla Nas. Sala na wysokim poziomie. Przemiła obsługa z wysoką klasa. Przepyszne jedzenie niebo w buzi. O takim weselu nawet nam się nie śniło. Wielkie gratulacje dla Pani Mari i Oli za trud włożony w każdy szczegół. Obsłudze wielkie brawa za każdy podany posiłek który był wyśmienity !!!!
Loading