Grono - Kawiarenka pod Refektarzem - Mnich

Naszym gościom, którzy chcą zaopiniować nasze usługi, bardzo dziękujemy za wpisy. Wszelkie podziękowania, ale i uwagi bierzemy sobie do serca, dołożymy starań, aby wszyscy nasi klienci byli zadowoleni, a jakość naszych usług, zmierzała do perfekcji. Prosimy jednak, aby wpisy nie były anonimowe, ale opatrzone adresem e-mailowym, by poświadczyć, że nasze starania mają tak pozytywny oddźwięk w oczach naszych gości.

Napisz nowy wpis do księgi

 
 
 
 
 
 
Twój wpis będzie widoczny po naszym zatwierdzeniu.
311 wpisów.
Wioleta napisał/a 15 lipca 2017:
Sala Bankietowa "Złota Jesień" to idealny wybór na zorganizowanie uroczystości weselnej. Sympatyczna obsługa, przepiękne, przestronne wnętrze ale przede wszystkim niezwykła jakość i smak podawanych potraw !!! Profesjonalizm obsługi sprawił, że tego Dnia mogliśmy czuć się naprawdę wyjątkowo. Byliśmy w ciągłym kontakcie, jeżeli chodzi o ustalanie szczegółów uroczystości. Wszystko było idealnie dobrane i dopasowane jeżeli chodzi o dekorację. Gości byli zachwyceni smakiem oraz sposobem podania potraw. Po zapoznaniu się z wieloma ofertami - nie znajduję konkurencji dla tego miejsca !
Pozdrawiam
Wiola i Hubert 27.05.2017 r.
Małgorzata napisał/a 15 maja 2017:
Dziękuję za piękne przyjęcie związane z przejściem na emeryturę.
Wszystko było świeżutkie, pomysłowe, pyszne i elegancko podane.
Goście byli zachwyceni. Pomysł ze stołem pośrodku i miejscami do siedzenia wokół ścian był, myślę, lepszy niż przygotowanie miejsc siedzących wokół stołu.
Wiele osób dopytywało się o Pani firmę. Reklamowałam jak umiałam, ale właściwie reklamował Panią piękny stół i dobre jedzonko. Nie musiałam niczego dodawać.
Jeszcze raz bardzo dziękuję i życzę Firmie ciągłego rozkwitu i wielu dobrych klientów.
Serdecznie pozdrawiam.
Małgorzata
Agata napisał/a 15 maja 2017:
Pani Mario, wyrazy uznania dla Pani oraz kucharzy. Po raz kolejny spisaliście się znakomicie. Przygotowany garmaż na komunię (2-daniowy obiad, ciasta, tort oraz kolacja) był bogaty, przepięknie podany i przede wszystkim wyśmienity. Zadowolił najbardziej wybredne gusta 😉 Goście byli zachwyceni każdym daniem. Osobiście najbardziej doceniam łososia w dressingu cytrusowym!
Pełen profesjonalizm!
Serdecznie dziękuję i nie zawaham się skorzystać ponownie.
JACEK napisał/a 8 maja 2017:
Szanowni Panstwo
Szczere wyrazy uznania za profesjonalne przygotowanie oraz dostarczenie zamowionych potraw. Dodajac do tego smaki zaproponowanych przez Panstwa dan oraz sposob ich aranzacji, dochodzimy do momentu gdzie naleza sie Panstwu wyrazy duzego uznania oraz zyczenia dalszego rozwijanie Waszego kunsztu.
Polecamy wszystkim zainteresowanym szukajacym pomocy w organizacji jakiejkolwiek uroczystosci.

Jacek Wasyl
Gdynia Maj 2017
Grzegorz napisał/a 21 lutego 2017:
Jak zwykle na wysokim poziomie. Obsługa wspaniała, jedzenie ahhhh... niebo w gębie. Wystrój prawdziwie królewski. IV Karnawałowy Bal Katolika przechodzi do historii i już chcemy kolejny, w tym samym miejscu 🙂
Ania napisał/a 9 listopada 2016:
Chcielibyśmy podziękować za bardzo udaną uroczystość (06.11.2016r.).
Smaczne jedzenie, miła obsługa i przyjemna, domowa atmosfera sprawiają, że chce się wracać; dlatego też przyjęcie z okazji Chrztu Świętego naszego dziecka odbyło się (tak jak i pierwszej córki) również w Złotej Jesieni.
Nie musieliśmy wybierać pomiędzy restauracjami bo dla nas wybór był jasny.
Profesjonalizm, pyszne jedzenie, niezwykła atmosfera i sympatyczna obsługa, a najważniejsze...zadowolenie naszych gości.
Dziękujemy ?
Dominika napisał/a 20 października 2016:
Nie mogliśmy wybrać sobie lepszego miejsca na nasze wesele. Jedzenie przepyszne, ilości jedzenia takie, że moglibyśmy wyprawić jeszcze jedno wesele i poprawiny 🙂 Fantastyczna obsługa, która z uśmiechem i profesjonalizmem podchodzi do gości. Dziękujemy Pani Oli za wspaniałą dekorację sali i przede wszystkim Pani Marii, która dotrzymała słowa, że wesele w Złotej Jesieni będzie dla nas wyjątkowe!
Napewno nie raz do Państwa wrócimy 🙂
Roksana napisał/a 1 września 2016:
15.08.2016r
Pani Mario, Pani Olu pragniemy z całego serca podziękować za wszystko. Ten dzień był najpiękniejszym dniem naszego życia rownież dzięki Wam kochane Panie ❤️ Nie wyobrażam sobie naszego wesela w innym miejscu.. Jedzenie: kucharze zdecydowanie stanęli na wysokości zadania. Wszystko było smaczne, wszystkiego było duzo, potrawy pięknie przystrojone- pierwsza klasa.
Obsługa: uśmiechnięci, sympatyczni a co najważniejsze zorganizowani.
Wystrój: ahhhh ten biało czarny, pełen romantyzmu i gracji wystrój. Pani Olu ❤️❤️❤️❤️ Aż brak mi słów aby to opisać.
Jeżeli chcecie aby Wasz dzień był wyjątkowym dniem nie tylko dla was ale i dla gosci- trafiliście w dobre miejsce. Bez zastanowienia każda impreza zorganizowana w restauracji "złota Jesień" bedzie udana.
Mało tego... Całkiem bezproblemowo.
Pare lat temu moje osiemnaste urodziny wyprawianie właśnie pod okiem Pani Marii i Pani Oli byly rownież piękne. Az chce sie wracać! Wszystko dopięte na ostatni guzik... Perfekcyjnie. Zabrakło by skali aby ocenić te restauracje.
Pani Mario, Pani Olu, cała załogo - dziękujemy. To dzięki Wam ten dzień był piękny.
Roksana & Tomasz ❣ oraz wszyscy zadowoleni goście weselni 🙂
Paulina i Łukasz napisał/a 24 sierpnia 2016:
Pani Mario serdecznie dziękujemy za przepiękne zorganizowanie naszego wesela. Codziennie docierają do nas pochlebne opinie co do uroczystości. Kucharze stanęli na wysokości zadania , wszystko było przepyszne a obsługa pierwsza klasa. Wystrój przygotowany przez panią Ole również wzbudził zachwyt gości. Wszystko było tak wspaniale, że aż chętnie byśmy powtórzyli nasze wesele. 🙂
Wesele 13.08.2016 r. - dzięki Wam "13" nie była pechowa 🙂
DZIĘKUJEMY
Piotrek napisał/a 15 czerwca 2016:
Do Pani Marii zgłosiłem się z prośbą o organizację swoich 40tych urodzin w plenerze za miastem na 6 tygodni przed imprezą. Wiedziałem, że czasu jest mało i że większość terminów była już zajęta. Od razu z Panią Marią udało się ustalić termin, menu, zakres usługi oraz wszystkie szczegóły. Sama impreza z obsługą cateringową, dostawą namiotów i wyposażenia biesiadnego odbyła się bez najmniejszych zastrzeżeń. Wszyscy goście jak i ja bardzo chwaliliśmy sobie posiłki przygotowane przez zespół Pani Marii. Wiem, że wybór był trafny i że warto zlecić pełną organizację tego typu imprez w plenerze pracownikom GRONO S.C. Wielkie podziękowania za profesjonalizm, terminowość i dotrzymanie umówionych warunków organizacyjnych.
Lucyna napisał/a 19 maja 2016:
Pani Mario,Pani Olu z całego serca bardzo dziękuję za perfekcyjne w każdym calu przygotowanie "Pierwszej Komunii" mojego syna Macieja ,która odbyła się 14 maja 2016 r. 🙂 Jesteście najlepsi !!!!!!!!

Lucyna Konkel
Mikołaj napisał/a 6 maja 2016:
Dzień dobry
Zamawialiśmy catering na Pierwszą Komunię z Państwa firmy na 01.05.2016. w wynajętej przez nas sali. Tu pierwsza uwaga - nie udało nam się wkręcić z imprezą w wolną salę firmy Grono w Kartuzach, więc dla potencjalnych czytających warto zamówić tego typu imprezę z kilkuletnim wręcz wyprzedzeniem, ale w lokalu firmy (Złota Jesień, Kawiarenka pod Refektarzem), po pierwsze dlatego, że oszczędza to pomniejszych problemów logistycznych a firma obsługuje swój teren, po drugie sale grona są eleganckie i naprawdę przyjemnie spędza się tam czas.
Podobną imprezę organizowaliśmy drugi raz. Drugi raz również możemy się wypowiadać w samych superlatywach. Jedzenie jak zawsze na najlepszym poziomie, od prostych (zamawianych na nasze życzenie) potraw po wysublimowane kompozycje typu carpaccio czy pstrąg marynowany i wiele innych. W tym wszystkim wyszło co prawda niewielkie doświadczenie "inwestorów" w organizacji takich imprez, jak również niemożność określenia przez organizatorów potrzebnej ilości posiłków, bo goście i my zostaliśmy nieco przytłoczeni ilością potraw zaserwowanych podczas imprezy. Zawsze to jednak lepiej w tę stronę, niż gdyby miało być odwrotnie, a i wybór był doskonały i niczego nie zabrakło. Na szczególną uwagę zasłużyły naszym zdaniem sandacz pieczony w bekonie i sosie rakowym oraz carpacio (które jest do spróbowania na pewno w restauracji "Złota Jesień" w regularnym menu)
Z dużą radością pragniemy wskazać na znakomitą obsługę imprezy wykazującą się dbałością o najdrobniejsze szczegóły i wspaniałą organizacją pracy. Mieliśmy przyjemność współpracować z wybraną przez nas, znaną z restauracji "Złota Jesień", panią Anetą, która oprócz kunsztu kelnerskiego pokazała się jako doskonały organizator i manager całego przedsięwzięcia w miejscu jego organizacji. Dwie panie kelnerki w każdej chwili służyły pomocą, radą, a podczas pracy były bezszelestne i niezauważalne, a mimo to wszystko było podawane na czas, a wszelkie ponadstandardowe życzenia były realizowane od ręki. Pozostałe, jednakowo przesympatyczne panie, pozostające w cieniu kuchni, kucharka i pomoce również zasługują na najwyższe oceny. A więc po raz kolejny największe podziękowania dla personelu, począwszy od Szefowej - pani Marii, pana od logistyki z niezwykłym poczuciem humoru, pani Oli od dekoracji i wspomnianych tu już pań z bezpośredniej obsługi imprezy i życzenia dla nas o dalszą owocną współpracę kiedyś jeszcze oraz serdeczne pozdrowienia dla tak zgranego zespołu - Mikołaj komunikant z rodzicami 🙂
Damian napisał/a 16 kwietnia 2016:
W imieniu rodziców i swoim pragnę bardzo podziękować za garmaż przygotowany na moje 18 urodziny. Potrawy były przepyszne i pięknie udekorowane. Zachwyciły moich gości. 🙂
Damian
Ola i Adam napisał/a 10 kwietnia 2016:
Serdecznie dziękujemy za zorganizowanie naszego wesela i wiele cennych rad w trakcie przygotowań. Do dzisiejszego dnia jesteśmy pełni podziwu i niekończącego zachwytu z pracy zespołu Złotej Jesieni, którzy sprawili, że nasz dzień był tym jedynym, niezapomnianym dla nas i wszystkich naszych Gości.
Zespół w Grono s.c. jest w pełni świadomy tego czego oczekują goście. Cechuje ich profesjonalizm oraz wyczucie smaku zarówno w wystroju sali ( p. Ola) jak i kuchni ( p. Maria). Klimat panujący na sali jest niezwykły. Z całego serca dziękujemy. Na dowód zostawiamy namiastkę naszego szczęścia https://www.youtube.com/watch?v=poyiooGtH8A

pozdrawiamy serdecznie
Ola i Adam
Barbara napisał/a 5 kwietnia 2016:
Podziękowanie serdeczne dla firmy Grono-dla Pani Marii i profesjonalnej obsługi mojego pożegnania pracy zawodowej- za piękny catering,za ślicznie udekorowane stoły, za obsługę,która zna swoją pracę i wkłada w nią całe serce i życzliwość, uprzejmość i grzeczność.Moi goście koleżanki i koledzy byli zachwyceni. We wszelkich uroczystościach rodzinnych będę korzystać z usług tej firmy. Pozdrowienia i podziękowania za wszystko co dla mnie Państwo przygotowali. Barbara z Sopotu.
Aleksander i Ewa napisał/a 21 lutego 2016:
Ślicznie dziękujemy za perfekcyjną organizację naszego wesela . Jesteśmy zachwyceni salą, oprawą, jedzeniem i obsługą . Dzięki Państwa profesjonalnej obsłudze ten wyjątkowy dla nas dzień był naprawdę niezapomniany.
Dziękujemy.
Aleksander i Ewa
wesele 31 grudnia 2015 r.
Dominika napisał/a 16 lutego 2016:
Wybierając salę na wesele nie zastanawialiśmy się długo – wybór od razu padł na „Złotą Jesień”. Dlaczego? Otóż GRONO serwuje przepyszne jedzenie – pięknie podane, różnorodne w smakach i kolorach. Tradycyjne dania oraz nowości kulinarne trafiają w gusta zarówno starszych jak i młodych gości. Przestronne i gustowne wnętrze „Złotej Jesieni” sprawia, że wyprawiane tam uroczystości nabierają jeszcze bardziej odświętnego i eleganckiego charakteru. Profesjonalna obsługa, która zna wszystkie tajniki savoir vivre sprawia, że każdy z gości czuje się obsłużony w sposób wyjątkowy. Powyższe epitety zyskują na wartości dzięki ciepłej osobie Pani Marii, która swoją dobrą radą i doświadczeniem sprawiła, że nasze wesele na długo pozostanie w pamięci naszej i naszych gości. Choć minęło już ponad pół roku nieustannie słyszymy wiele ciepłych słów od weselników. Na uznanie zasługuje też współudział Pani Oli w udekorowanie Sali. Duża chęć pomocy i dobry gust spełniły najśmielsze oczekiwania panny młodej 😉 Szczególne podziękowania dla Pani Asi i całej Załogi za cierpliwość i zaangażowanie w obsługę gości. Krótki apel dla przyszłych gości „Złotej Jesieni” – nie słuchajcie bezpodstawnych opinii konkurencji oraz zdajcie się na niepodważalne doświadczenie Pani Marii. A jak już tak słodzę, to na deser polecam lody w panierce migdałowej, pyyychaaa!! Serdecznie pozdrawiamy i dzię-ku-je-my! Dominika i Jakub
Natalia & Marek napisał/a 25 grudnia 2015:
Przepraszamy, że tak późno ale ciągle brak nam słów by opisać co Państwo dla nas zrobili. Goście byli zachwyceni pysznym jedzeniem, salą i jej wystrojem oraz przesympatyczną obsługą. Jest nam bardzo miło gdy wciąż słyszymy jakie nasze wesele było wspaniałe i na wysokim poziomie. Każda Młoda Para chce by ten dzień był wyjątkowy, a Państwo urzeczywistnili nasze oczekiwania. Wiemy, że na ten sukces pracowało wiele osób więc z całego serca dziękujemy wszystkim Pracownikom "Złotej Jesieni" i serdecznie polecamy tę Restaurację. Pozdrawiamy Natalia i Marek z Rodzicami 😉
Dorota Sikora napisał/a 6 grudnia 2015:
Witam serdecznie,
W imieniu całego stolika nr 3 chciałam serdecznie podziękować za wspaniałą zabawę Andrzejkową.
Przede wszystkim podziękowania dla wspaniałych kucharzy, którzy spisali się na medal, potrawy były pyszne i estetycznie podane.

Wspaniała atmosfera, bajkowy klimat, pięknie udekorowana sala, która zapierała dech w piersiach oraz elegancja stołów sprawiły niezapomniane wrażenia, które zostaną w pamięci przez wiele lat.

Podziękowania również dla Naszego kelnera Pana Krzysia za profesjonalną obsługę gości, cierpliwość oraz uśmiech na twarzy do samego końca imprezy. (Rzadko kiedy można spotkać tak sympatyczną i kulturalną młodą osobę).

Serdeczne podziękowania dla zespołu prowadzącego całą imprezę, muzyka sama porywała do tańca, zresztą widać to było po ilości gości na parkiecie.

Byłam u Państwa pierwszy raz i nie zaznałam żadnego rozczarowania, wszystko było na bardzo wysokim poziomie, zapewniam że będę polecała Państwa restaurację wszystkim znajomym.

Również słyszałam bardzo dobre opinie od innych stolików, zachwalali menu oraz klimat jaki u Państwa panował.

Czekam z utęsknieniem na kolejną tak udaną imprezę, mam nadzieję że kierownictwo oraz pracownicy znów mile mnie zaskoczą oraz innych gości.
Jeszcze raz dziękujemy!!!!
Simona i Sebastian napisał/a 29 listopada 2015:
Dziękujemy bardzo za pomoc w organizacji najważniejszego dla nas dnia. Wesele niczym z bajki. Piękna sala, wystrój, przepyszne jedzenie, bardzo dobra obsługa, dziękujemy za dzień, w którym niczego byśmy nie zmienili, bo było cudownie!
Pani Marysiu, Pani Olu i całej reszcie, która przyczyniła się do tak udanego wesela - dziękujemy!:)
Loading